Nieuws

Lees hier ons laatste nieuws
Herinnering: Woensdag ouder-kind inloopmiddag (OKI)

Ter herinnering: Woensdagavond 4 september as. is onze ouder-kind inloop (OKI) middag tussen 17.00 en 18.30 uur voor alle kinderen en hun ouders/verzorgers. Met om 17.30 uur een informatie-moment voor ouders en verzorgers van groep 8 leerlingen in het lokaal van groep 8. Morgen krijgt uw kind alvast een informatiebrief mee van de leerkracht over dit schooljaar, en daarnaast een formulier ter voorbereiding van de ouder(start)gesprekken én een noodformulier. Dit laatste formulier is voor ons een check van telefoongegevens waarop u te bereiken bent als er een noodgeval is met uw kind(eren). Heel graag tot woensdag!

Parkeergedrag in de wijk: handhaving

Vanuit de wijk, buurt kregen wij helaas een klacht over het parkeergedrag van ouders die kinderen ophalen na school. Het blijkt dat auto's opritten blokkeren en buiten de parkeervakken staan, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Wij verzoeken u te letten op uw parkeergedrag en auto's daar neer te zetten waar ze horen: in de parkeervakken! Handhaving gaat regelmatiger controleren en beboeten als u verkeerd geparkeerd staat. Deze boetes zijn niet mals: fout parkeren kost €120 en parkeren op de gehandicapten parkeerplaats zonder kaart kost €490. In en om de school, en aan de straat, zijn er voldoende parkeermogelijkheden, dus parkeren zou geen probleem mogen zijn. Ook een auto stationair laten lopen of wachten in een auto waarbij u de motor laat draaien, is niet wenselijk buiten de parkeervakken (en niet goed voor het milieu). Wilt u hier alert op zijn?! En natuurlijk is het het allerbeste als u er zoveel als mogelijk voor kiest met de fiets of wandelend naar school te komen.


Eindtijd herinnering

Voor de zekerheid een herinnering over de nieuwe eindtijden. Vanaf morgen geldt dat de groepen 1 t/m 4 maandag t/m donderdag tot 14.15 uur en vrijdag tot 12 uur naar school gaan. Voor groep 5 t/m 8 is de eindtijd elke schooldag 14:15 uur. Fijne opstartweek en graag tot ziens!

Start schooljaar 2024/2025

De zomervakantie van 2024 zit er al bijna op en maandag starten we (toeterend) aan een nieuw schooljaar. Wij hebben er zin in! Hopelijk uw kind(eren) ook. Al zal het misschien ook nog wel een beetje spannend zijn allemaal... Vanaf 8.20 uur is de school open. U mag even mee naar binnen lopen deze eerste schoolweek als dit voor uw kind prettig of nodig is. Na deze week mogen leerlingen zelfstandig naar binnen komen, tenzij er andere afspraken zijn gemaakt hierover met de leerkracht(en). 

Wat fijn dat we een aantal ouders en kinderen mochten ontvangen vanmorgen! We hebben ons best gedaan de school klaar te maken voor het nieuwe schooljaar. De geplaatste airco’s zijn een verademing en we zijn trots op onze nieuwe ruimtes, die rust uitstralen. De nieuwe lokalen voor de groepen 3, 4a en 4b op de bovenverdieping zijn ook mooi ingericht. De hal zal nog klaar worden gestoomd voor spelend leren en ook de rode kleur zal in de kerstvakantie nog overgaan naar het vertrouwde  ‘Liborius-groen’. Daarnaast zijn we nog wat bezig met de aankleding van de nieuwe ruimtes.

Ingang- We gebruiken 2 ingangen: de centrale ingang links aan de voorkant van ons schoolplein en de ingang (Humankind) rechts. Beide ingangen mogen gebruikt worden, maar het meest logisch is het dat de leerlingen van groep 3 en 4 deze ingang rechts gebruiken om via de kortste route naar boven te kunnen gaan via de trap in dit deel van het gebouw.

Lokalen – In de bijlage een plattegrond met de nieuwe ruimte-indeling van de bovenverdieping. Op de benedenverdieping zijn onze 3 kleutergroepen te vinden.  

Kapstokken - De kapstokken zijn voorzien van een naamsticker en staan dicht bij het lokaal, daar hangen leerlingen hun jassen en tassen op. Groep 3 t/m 8 gebruikt geen luizencapes meer. Deze zijn niet effectief tegen luizen en worden door de GGD niet meer aangeraden. De kleuters gebruiken de zakken nog wel, maar dan vooral om losse accessoires als handschoenen en sjaals etc. bij elkaar te houden.

GRUIT – Wij zijn op dinsdag en donderdag een Gruit school. Dit is de afkorting voor Groente en Fruit. We stimuleren hiermee gezonde voeding en vragen u dan ook om deze dag groente of fruit als tussendoortje mee te geven. We vinden het belangrijk dat kinderen dit (leren) eten als basis voor een gezond leef-en eetpatroon. 

Gouden Weken - De eerste twee weken na de vakantie zijn goud waard voor een (nieuwe) groep. In deze weken besteden we op een speciale (en leuke manier) aandacht aan groepsvorming, het weer wennen aan samen naar school gaan, het leren kennen van de leerkracht en (nieuwe) klasgenoten en het samen vormen van groepsregels. Elke groep doet dit op zijn eigen wijze. 

Ouder-kind inloopmiddag -  We kiezen dit jaar voor een nieuwe opzet van de informatie-avond. Woensdag 4 september stellen wij tussen 17 tot 18.30 uur de school open voor u en uw kind(eren). Deze avond leiden kinderen hun ouders(verzorgers) rond en informeren u over het reilen en zeilen in hun klas.                                                                                                                                                             

Oudergesprekken – In de weken van 9 - 20 september as. vinden er weer startgesprekken plaats voor ouders van alle groepen. De leerlingen van groep 7 sluiten ook aan bij dit gesprek. Voor groep 8 zijn er alleen startgesprekken met nieuwe leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s), omdat meester Luuk al bekend is voor deze groep. Maandag 2 september, vanaf 17 uur, komt er een digitale uitnodiging via Klasbord, waarmee u zich kunt inschrijven. 

Kalender - in onze Klasbord kalender staan de belangrijkste gebeurtenissen, vakanties en vrije dagen voor dit schooljaar. 

Goed weekend alvast en graag tot ziens volgende week!

2024 plattegrond boven 3 en 4 Sint Liborius
2024 plattegrond boven 5 t:m 8 Sint Liborius
Herinnering: inloopmoment morgen tussen 10 en 12 uur

De zomervakantie zit er bijna op, maandag 26 augustus as. beginnen we weer aan het nieuwe schooljaar. Wij hebben er al veel zin in! Meer informatie over deze start van het schooljaar volgt, nu eerst even een herinneringsbericht. Voor de vakantie hebben wij u al uitgenodigd voor het inloopmoment morgen: geheel vrijblijvend mogen u en uw kind(eren) komen kijken naar de 'nieuwe' inrichting en de 'nieuwe' lokalen tussen 10 en 12 uur. U bent van harte welkom! Mocht u niet in de gelegenheid zijn morgen: geen zorg, u kunt de school ook nog zien tijdens de ouderavond woensdag 4 september en tijdens inloopweken. Wie weet tot morgen en anders tot gauw!

Juf Janina tot ziens! Fijne zomervakantie!

Het afscheid van Juf Janina is vanmorgen zeer goed gestart! Ze werd opgehaald met de BSO bus en naar school gereden. Daar werd ze door onze leerlingen ontvangen met luid gejuich en een applaus. We boden haar een prachtig cadeau aan, een drone-foto van alle leerlingen die de letters vormden: Juf Janina Bedankt! En daarna mocht ze met de kruiwagen de hele school door om de meegebrachte chocolade op te halen. Het was een groot succes en met veel knuffels en handjes heeft ze afscheid genomen. Vanaf half 12 mogen ouders ook nog even handen komen geven en dan is het zover, haar laatste werkdag zit erop. Als team nemen we vanmiddag nog afscheid van haar. Wat gaan we haar missen!

Ook voor onze leerlingen is het bijna zover, de start van de zomervakantie komt eraan. Hopelijk kijkt u, net als wij, terug op een goed schooljaar. Door middel van ons ouderbedankje willen wij u een compliment geven voor uw betrokkenheid bij onze school en vooral bij uw kind(eren). Wij wensen u en uw kind(eren) nu een hele mooie en superfijne vakantie toe!

Graag zien we alle leerlingen maandag 26 augustus weer fris terug op school voor weer een kleurrijk nieuwe schooljaar. Ook zien we u graag tijdens onze informatie avond op woensdag 4 september. (Let op: deze datum is gewijzigd ten opzichte van eerdere communicatie!)

Geniet van de zomer! 

Hartelijke groet, 

mede namens mijn team;

Yvet Knoefmann, directeur

 

Ouders bedankt!

Wat een lief cadeau vond ik op mijn bureau! Bedankt voor deze attentie, ik waardeer het enorm. Het is niet nodig, tenslotte is het mijn werk en doe ik het heeeeeel graag, maar desalniettemin erg leuk om te krijgen.

Doordraaimiddag: kennismakingsmoment met nieuwe leerlingen en leerkrachten

We kijken terug op een geslaagde doordraaimiddag afgelopen maandag! Alle kinderen zijn doorgeschoven naar hun volgende groep en hebben kennisgemaakt met hun nieuwe leerkracht en hun klasgenoten. Voor groep 1/2c en groep 6 was het even extra spannend, omdat zij een voor hen nog onbekende, nieuwe leerkracht krijgen: juf Quinty Barel (groep 1/2) en juf Wieb Soeter (groep 6). Zij stellen zich graag even aan u voor:

Hoi allemaal,

Mijn naam is Quinty en ik kom na de zomervakantie op de Sint Liborius werken. Ik ben 25 jaar en ik kom zelf uit Almere, maar ik ga verhuizen naar Winterswijk. Hier woon ik samen met mijn vriend, de hond en zijn kinderen. Ik hou heel erg van lezen en ik kan echt genieten van een goed boek. Ik vind het ook heel erg leuk om wat meer van de wereld te ontdekken door op reis te gaan tijdens de vakanties. Wandelen met onze hond Kay vind ik ook heerlijk. Een ondeugende Golden Retriever is het. Ik heb enorm veel zin om aankomend schooljaar te gaan starten op de Sint Liborius. Fijne vakantie allemaal!

Groetjes, Quinty Barel (op de foto in de bijlage met bril)

Hoi allemaal,

Via deze weg wil ik mijzelf graag voorstellen. Mijn naam is Wieb Soeter, 28 jaar oud en woonachtig in ´’s-Heerenberg. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om voetbal te kijken, te shoppen of lekker uit te gaan eten.
Na de vakantie zal ik op de Sint Liborius starten in groep 6. Ik heb hiervoor gewerkt op de St. Jozef in Loil (Didam). Hier heb ik 5 jaar voor groep 5-6 gestaan.
Ik heb heel veel zin om op de Sint Liborius te starten en ik kijk er naar uit om alle kinderen en ouders/verzorgers te ontmoeten.

Een hele fijne vakantie en hopelijk tot snel!

Wieb Soeter (op de foto in de bijlage zonder bril)

Tijdens het inloopmoment op vrijdag 23 augustus tussen 10 en 12 uur, de vakantie en tijdens de informatie avond bij de start van het schooljaar, kunt u ze in het echt zien en persoonlijk kennismaken.

Ook hebben er een aantal nieuwe leerlingen kennisgemaakt in verschillende groepen. Zij starten na de zomervakantie bij ons op school. In groep 1/2 start Hannah, in groep 3 Rital en Henri, in groep 4 Limar, Bushra, Rania, Rens, Stan, Hugo en Imani, in groep 5 Khaalid, in groep 7 Lamar en Leff en in groep 8 Hetty en Asmanour. Wij wensen hen een leerrijke, mooie schooltijd toe bij ons!

Airco’s worden geplaatst

De komende twee weken worden de airco’s opgehangen in onze lokalen. De nieuwe zonnepanelen liggen al klaar om ze aan te sturen. Hoera!

Organisatie in schooljaar 2024/2025

Graag verwijs ik naar de brief in de bijlage met belangrijk nieuws over komend schooljaar. U leest bijvoorbeeld meer over de geplande schooltijd verruiming naar 14.15 uur, de nieuwe groepsindeling met leerkrachten en het definitieve vakantie en vrije dagen overzicht.

20242025 organisatiebrief Sint Liborius